Annons

Fotbollsskola avslutades på Myran

Publicerad 19 augusti 2016
Östers U19-tränare Christian strid, U19-spelare Martin Srpcanski och A-lagets Josef Elvby – här med en drös fotbollstjejer. Foto: Jonatan Andersson
Östers U19-tränare Christian strid, U19-spelare Martin Srpcanski och A-lagets Josef Elvby – här med en drös fotbollstjejer. Foto: Jonatan Andersson

Under veckan har Öster anordnat fotbollsskola för barn i åldrarna sju till tolv år. Förmiddagarna har delats upp på olika teman, till exempel avslut eller passningsspel, och sedan avslutats med matchspel och gemensam lunch.

– Tidigare år har vi även kört efter lunch och fram till tretiden. Men då har vi märkt att det blir lite trött och gnälligt ju längre tiden går. Så nu har vi bestämt att vi bara kör på förmiddagen, säger Christian Stridh, U19-tränare och ansvarig för fotbollsskolan.

Annons

Målvakterna har tränats av A-lagets målvaktstränare Hans Anderzon och utespelarna har även de fått chansen att tränas och få tips av Östers utbildade akademitränare. Under fredagen fanns även A-lagsspelare på plats och hjälpte till.

– Det känns särskilt bra att vi kan ge målvakterna den här chansen. När man kommer ner i åldrarna finns ju sällan den spetskompetensen hos tränarna, säger Stridh.

Fotbollsskolan innefattar en mix av ungdomar från Hovshaga, Växjö BK, Växjö Norra, Sandsbro, Alvesta, Liatorp, Växjö DFF och Räppe. Det har varit fritt fram för alla att anmäla sig.

– Just att vi får många ungdomar från andra klubbar är extra roligt. Att de träffas och får ett utbyte. Om fem år kanske de här 04-orna från olika klubbar spelar tillsammans i Öster, säger Christian Stridh.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons