Annons

Fräckt bedrägeri i Växjö

Publicerad 22 januari 2018
Foto: Lars-Göran Rydqvist

I helgen blev en Växjöbo utsatt för ett fräckt bedrägeri. Någon ska ha lagt ut hans bil till försäljning på Blocket, i hopp om att få snabba pengar från potentiella köpare, skriver Smålandsposten. En person ska ha ringt upp Växjöbon och berättat att han sett bilannonsen och betalat in handpenning på 5 000 kronor via Swish och ville få bekräftat att pengarna kommit fram.

– Jag fick en chock och det fick han också när jag förklarade att min bil inte alls var ute till försäljning. Den som ringde förstod ju att han blivit lurad och han skulle genast ta kontakt med sin bank. Det är skrämmande. Särskilt att bedragaren hade lyckats komma över mitt fullständiga personnummer. Det känns inte bra alls, säger mannen till Smålandsposten.

Annons

Flera intressenter ska sedan ha ringt Växjöbon under lördagen och sagt att de betalat in handpenningen. Händelsen är anmält som bedrägeri.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons