Annons

Framtiden på agendan under Earth week i Växjö

Förväntningarna på företag och offentliga verksamheter att jobba för en hållbar utveckling är stora. Men hur bygger man ett hållbart samhälle utan att ge avkall på lönsamheten? Det ska diskuteras på Framtidsdagen 2018 under Earth week i Växjö.
Växjö • Publicerad 21 mars 2018
Foto: Pressbild

På lördag är det dags för Earth hour, världens största klimatmanifestation där miljontals människor världen över släcker sina lampor för klimatets skull.

Men i Växjö uppmärksammas klimatet bra mycket längre än en timme. År 2014 startades nämligen Earth week, då Växjö kommun ville göra mer än bara den symboliska släckningen under Earth hour.

Annons

Earth week, som pågår hela veckan, har blivit ett forum för de som vill lära sig mer om en grön och hållbar framtid och en av punkterna på programmet är Framtidsdagen 2018.

Dagen hålls på torsdag och arrangörerna är PwC, Länsförsäkringar Kronoberg, Sustainable Småland och Växjö kommun.

– Syftet med Framtidsdagen är att skapa den viktigaste årliga mötesplatsen i regionen för hållbarhetsfrågorna där representanter från både offentlig och privat sektor kan samlas för att diskutera angelägna frågor, säger Sofia Ejlertsson Mårdh, Hållbarhets- och kommunikationschef på Länsförsäkring Kronoberg.

Några av de frågor som kommer att diskuteras är hur man bygger ett hållbart samhälle utan att ge avkall på lönsamheten.

– Att hitta en socioekonomisk balans och skapa ett urbant ekosystem bestående av vård, skola, omsorg, en utbyggd infrastruktur samt bra politisk styrning är stora utmaningar för en stad. Under Framtidsdagen ges möjlighet att diskutera lösningar tillsammans med deltagare från olika kompetensområden, säger nytillträdda vd:n för Sustainable Småland Jesserina Flores.

En av talarna är meteorologen Pär Holmgren. Han är bland annat naturskadespecialist hos Länsförsäkringar och en aktiv debattör om klimat och hållbarhet. På scenen står även Parul Sharma, som under flera år rankats som en av de mest inflytelserika CSR-experterna i Norden.

– Kompetensen kring hållbarhet har blivit en konkurrensfördel för aktörer som ligger i framkant. Det gagnar såväl företagen som samhället om företag kan bli mer effektiva och klimatsmarta, förbättra sin riskhantering, hitta affärsmöjligheter, samt stärka förtroendet gentemot sina intressenter, säger Håkan Ström, Affärskonsult vid PwC.

Framtidsdagen hålls på Växjö konserthus.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons