Annons

Framtidsnamnen lyser av självförtroende

Publicerad 30 mars 2016
Eric Martinsson och Calle Rosén - två stora utropstecken i Växjö Lakers. Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Eric Martinsson och Calle Rosén - två stora utropstecken i Växjö Lakers. Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

Växjö Lakers slog ut Linköping med 4-2 utan Teemu Laakso och Cory Murphy. Hand upp för den som trodde att ni skulle få läsa den meningen inför semifinalen mot Skellefteå. Eddie Larsson, Ville Varakas och Niclas Lundgren visar gryende slutspelsform och Ilkka Heikkinen är den defensiva gigant han ska vara. Men de allra största utropstecknen i försvaret är de två yngsta spelarna, 22-årige Calle Rosén och 23-årige Eric Martinsson.

– Jag tycker att det har gått bra från första kvartsfinalmatchen. När man känner att det går bättre och bättre för varje match byggs man upp och när man får spela också blir det att man växer, säger Eric Martinsson.

Annons

Ni nästan lyser av självförtroende?

– Det blir så. Även om man skulle göra ett misstag får man fortsätta spela mycket och det gör att man vågar automatiskt. Blir man åsidosatt när man gör ett misstag blir det att man inte vågar riktigt. Det är också något man har byggt upp genom att spela bra och skapa förtroende hos tränarna.

Växjö Lakers tog fyra raka mot Linköping efter två inledande förluster. Eric Martinsson var bäste poänggörare bland backarna med ett mål och fyra assist.

– Den första matchen var lite halvloj från vår sida. Vi blev nog lite ställda efter deras öppning. Andra matchen här hemma tycker jag att vi var det bättre laget, men det var Niklas Persson som vände den matchen på egen hand. De resterande fyra var vi snäppet bättre i allt. Vi var starkare, snabbare och vi kändes bara bättre. När vi spelar på hundra procent är det få lag som slår oss. …

Är ni säsongsbäst just nu?

– Det känns väl lite så om man ser till hela säsongen. Det är kul att det kommer nu i slutspelet när det behövs som mest. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att spela som vi har gjort.

Under onsdagens ispass körde Eric Martinsson fortsatt med Ville Varakas och Calle Rosén med Niclas Lundgren. I backpar tre såg vi som väntat Ilkka Heikkinen och Eddie Larsson. Cory Murphy och Teemu Laakso var fjärde backpar. Gustav Rydahl var med inledningsvis, men lämnade isen efter en stund. I stället körde man med kedjorna Gynge/Rosén/Kiiskinen, Salminen/Hillding/Leino, Reddox/Fröberg/Hennessy, Johansson/Josefsson/Lundh.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons