Annons

Framtidsnamnet klar för Öster

Publicerad 12 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

IFK Osbys 17-åriga löfte Daniel Ask provspelade med mästarlaget IFK Norrköping tidigare i vintras.

– Det är en kreativ och konstruktiv mittfältare med bra blick för spelet och en funktionell teknik. Det är den typ av spelare som tilltalar oss och passar vårt sätt att spela, sade Janne Andersson, tränare och blivande förbundskapten efter Asks provspel.

Annons

Daniel Ask fick ett kontraktsförslag av IFK Norrköping, men någon affär blev aldrig av. Nu är det helt klart att han i stället kommer att spela för Öster kommande säsong. I dag blev övergången klar och IFK Osby önskar sin mittfältare lycka till i sin nya klubb.

Daniel Ask tillhör Jonas Therns fotbollsakademi Calcio som samarbetar med IFK Osby. Som Vxonews tidigare skrivit kan det nu bli ett samarbete mellan Öster och Calcio.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="sv" dir="ltr">Idag stod det klart att Daniel Ask lämnar oss för <a href="https://twitter.com/OstersIF">@OstersIF</a> bara att önska grabben lycka till!</p>&mdash; IFK Osby (@ifkosby) <a href="https://twitter.com/ifkosby/status/719826378800177152">April 12, 2016</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons