Annons

Från villan till Vallen - de tog steget till lägenhet

Man ska njuta av pensionärslivet medan man kan, menar Eivor och Berne Persson. I höstas sålde de villan på Teleborg och flyttade 900 meter till en nybyggd bostadsrättslägenhet på Vallen. "Det var rätt beslut, vi kan inte bo bättre", säger de.
Den här texten är producerad av Fastighetsbyrån Växjö/Midroc. Den är inte skriven av VXO News journalister. • Publicerad 26 mars 2018
Här trivs Eivor och Berne Persson - nära stad, skog och sjö. "Vi kan inte ha det bättre, det är en fantastisk miljö att vistas i", säger de.
Här trivs Eivor och Berne Persson - nära stad, skog och sjö. "Vi kan inte ha det bättre, det är en fantastisk miljö att vistas i", säger de.

Stora boytor och en egen täppa i all ära. Men att bo i villa kan också innebära trädgårdsstress och onödiga kostnader för uppvärmning. Så efter några års funderingar gjorde Eivor och Berne Persson slag i saken och sålde sin villa.

- Det började bli jobbigt med en trädgård som måste skötas och vi använde inte alla rummen i huset. Dessutom tänker vi som så att man ska flytta medan man kan fatta besluten själv, säger Berne.

Annons

Nu bor de i en rymlig och luftig bostadsrätt om 95 kvadratmeter på Vallen, mittemellan Växjösjön och Bergundasjön. Läget var en avgörande faktor till varför de sökte sig just hit.

- Här har vi en fantastisk miljö att vistas i. Vi gillar att promenera båda två och försöker komma ut en runda varje dag. Bokhultet som ligger i närheten är en riktig favorit. Dessutom är serviceutbudet bra med närhet både till centrum, apotek och vårdcentral. Vi kan inte se att det finns ett bättre område för oss, säger Eivor.

Lägenheten, som ligger på femte våningen, är ljus och öppen och har gott om förvaring och umgängesytor. Med två balkonger i olika väderstreck, den ena med utsikt över Växjösjön och den andra över Bergundasjön och skogarna runtomkring, finns en tydlig koppling till naturen utanför. Favoritrummet är vardagsrummet, där den öppna ytan intill köket bildar centrum för lägenheten.

- Att den är så öppen gör väldigt mycket för helheten och vi kan ha gäster utan att vi behöver trängas. Något annat som vi ser som ett stort plus är att vi har två badrum. Det behövs när vi har barn och barnbarn på besök, säger hon.

Att flytta till ett helt nytt boende är en ny upplevelse för dem båda.

- Allt är nytt och fräscht vilket ger en extra positiv upplevelse. När man flyttar vill man skapa sin egen värld och sin egen atmosfär och nu får vi chansen till det fullt ut, säger Berne.

Deras råd till andra i samma situation är att passa på och flytta medan man har ork och energi och kan njuta av det nya boendet. Det är bra att börja förbereda sig för rätt som det är dyker det upp ett erbjudande som känns helt rätt.

- Visst har det varit en hel del att rensa ur huset, men med lite framförhållning och planering går det bra. Det har blivit många turer till olika uppsamlingspunkter och mycket av möblerna har vi sålt vidare via Blocket. Det har faktiskt fört med sig en hel del trevliga möten på vägen, avslutar han.

Lägenheterna på Vallen byggs av Midroc och mäklarfirman Fastighetsbyrån i Växjö har hand om försäljningen. Just nu pågår försäljning av lägenheterna av Etapp 2, med inflyttning i november 2018. Är du intresserad av få mer information kan du besöka Vallens webbsida på vallenbostad.se. Här finns bilder, ritningar och mer beskrivningar av lägenheterna och området.

Översikt över nybyggda området Vallen. Olika material och husformer blandas med varandra och smälter väl in i naturen runtomkring.
Översikt över nybyggda området Vallen. Olika material och husformer blandas med varandra och smälter väl in i naturen runtomkring.
Info

Om Eivor och Berne Persson

Ålder: 68 respektive 71 år

Gör: Aktiva pensionärer

Bor: I en 4-rumslägenhet på Vallen, 95 kvm med två balkonger

Intressen: Föreningsuppdrag, promenader, umgås med barn och barnbarn med mera

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons