Frank: SD inget rasistiskt parti

Publicerad 3 november 2016
Foto: Per-erik Sandebäck
Foto: Per-erik Sandebäck

Tre av tio ledande moderata kommunpolitiker tycker inte att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti. Enligt en undersökning SVT har gjort är det flera som går emot var partiledaren Anna Kindberg Batra (M) tidigare slagit fast.

Kommunalråd Bo Frank (M), är en av de som inte riktigt håller med sin partiledare.

– Hon får definiera dem som hon vill men jag tycker inte att de är ett rasistiskt parti. Man kan inte hålla på och dissa ett parti som har ett omfattande stöd av svenska folket. Då känner de som röstat på SD att de blir dissade av de etablerade politiska partierna, säger han till SVT.

Frank utesluter inte heller ett samarbete med SD i framtiden.

– Sverigedemokraterna har ett rasistiskt ursprung och är inte tillräckligt rumsrena ännu för att kunna samarbeta med. Men förr eller senare kommer man se till att man blir rumsrena och då kan man inte utestänga samarbete i framtiden. Det kan man inte göra med något politiskt parti, säger han till SVT.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.