Annons

Friidrottarna klara för EM

Publicerad 7 februari 2017
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Athletics 24Sevens stjärnor Alexander Brorsson och Fanny Roos skördade framgångar i helgen som var. Båda Växjöfriidrottarna klarade EM-kvalgränsen och kan ställa in siktet mot Belgrad i mars. Alexander Brorsson vann B-finalen på 60 meter häck i en fransk tävling på tiden 7,82, exakt vad som krävs för att kvala in till inomhus-EM.

– Jag kände ju redan förra helgen att det var bättre tider på gång. Jag hade det i mig redan då, men nu fick jag till det bättre i två lopp. Skönt att klara EM-gränsen för att kunna tävla lite mer avslappnat framöver, säger han till Smålandsposten.

Annons

Kulstöterskan Fanny Roos imponerade i sin säsongsdebut och stötte som längst 17,14, vilket innebär att även hon klarade EM-kvalgränsen. Stöten var bra sex centimeter från hennes personliga rekord inomhus.

– Skönt att göra över kvalgränsen redan i den första tävlingen, så man inte behöver jaga, säger Fanny Roos till Smålandsposten.

Båda två har också blivit uttagna till helgens Nordenkamp. Läs mer om det här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons