Annons

Frisör får rätt mot kommunen

Publicerad 10 juli 2017
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

I vintras gjorde Miljö- och hälsokontoret en inspektion på en salong i Lammhult. Vid en stickprovskontroll upptäcktes det att en av hårvårdsprodukterna var märkt på fel språk. Enligt Smålandsposten ska alla produkter vara märkta med svenska informationstexter och annars kan säljaren tvingas betala 5000 kronor i miljösanktionsavgift. Men frisören i Lammhult motsatte sig avgiften och överklagade till Mark- och miljödomstolen, där hon nu har fått rätt mot Växjö kommun.

– Vad jag har förstått är jag en av få som har överklagat kommunens beslut och faktiskt vunnit. Det känns bra, säger frisören till Smålandsposten.

Enligt Smålandsposten ska domstolen i sin dom ha slagit fast att det är oskäligt att verksamhetsutövaren ska ta ställning till om en produkt uppfyller alla krav. Dessutom har de tagit i beaktande att det rör sig om en liten verksamhet och att det är första gången frisören har tillsyn. Därmed ska hon inte betala avgiften.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons