Annons

Fyra frågor till taifs nya center

Publicerad 3 april 2017
Foto: Smålandsposten
Foto: Smålandsposten

Tingsryd har gjort klart med en ny center - 27-årige Mathieu Tousignant som närmast kommer från två säsonger i Ravensburg Towerstars i tyska andraligan. VXOnews ställde fyra frågor till honom:

Varför blev det just Tingsryd?

Annons

– När säsongen tog slut pratade jag med Magnus Sundqvist och vi hade ett bra snack. Han berättade om mina chanser som hockeyspelare i Sverige. Tingsryd verkar vara en hockeystad och jag är säker på att jag kommer att gilla att bo där. Jag är redo för nya utmaningar.

Hur var dina två år i Tyskland?

– Jag hade två fantastiska säsonger i Ravensburg i Tyskland. Jag spelade för Towerstars som är en bra klubb med härliga fans. Men europeisk hockey är annorlunda, och jag har lärt mig en hel del i Towerstars. Jag har dem att tacka att jag fick en chans att visa vad jag går för i Europa. Jag har dessutom fått goda vänner i Tyskland.

Mycket poäng och många utvisningar - Beskriv dig själv som spelare!

– Min spelstil är lite "in your face ''. Jag gillar att tävla och jag gör det hårt. Intensiteten är troligtvis min starkaste sida. När det kommer till poängen så tror jag att det handlar om att jag faktiskt anstränger mig på isen. Jag är en annorlunda spelare nu när jag anpassat mig efter europeisk hockey. Sen gillar jag att spela fysiskt.

Vad har du för tankar om att spela i Sverige?

– Jag vet att Sverige är ett vackert land och att hockeyn är bra. Jag ser fram emot att se landet och att ta del av den svenska livsstilen. Sen ser jag såklart fram emot träningsläger i ett par månader. Jag har spelat med svenskar tidigare och de har berättat att det är ett fantastiskt land.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons