Annons

Fyrverkeriförbudet i Växjö olagligt

Publicerad 16 maj 2016
Foto: Johan Christensen, smålandsposten

Turerna kring fyrverkeriförbudet i Växjö har varit många. Kommunens klubbade beslut hävdes av Förvaltningsrätten i Växjö under valborg, eftersom det fanns starka skäl att tro att det var olagligt.

Nu rapporterar Smålandsposten att länsstyrelsen har kommit fram till att fyrverkeriförbudet strider mot ordningslagen och att länsstyrelsens jurister anser att "det är lite väl tilltaget och en obefogad begränsning av den enskildes frihet".

Annons

Enligt motiveringen ska lokala förbud begränsas till områden där det är särskilt viktigt med reglering, till exempel vid sjukhus. Men Växjö kommun kommer att överklaga beslutet om att upphäva fyrverkeriförbudet.

– Jag tycker att vi ska klaga på det här. Vi har tagit ett beslut vi tror på, säger kommunens chefsjurist, Magnus Bengtsson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons