Galen toppmatch för Växjö DFF

Publicerad 13 augusti 2016

Idag väntade ett toppmöte i Elitettan. Växjö, med sex raka segrar, gästade tabelltrean Hovås Billdal, med chans att ta över just tredjeplatsen i tabellen.

Det var även Växjö som tog ledningen genom kaptenen Mikaela Almgren. I slutet av första halvlek kunde Hovås Billdal kvittera, men Växjö återtog ledningen genom en blixtsnabb replik av Anna Anvegård.

I andra halvlek vände hemmalaget till ledning, 3-2, men Växjö reste sig på nytt och kvitterade till 3-3 genom Ritah Kivumbi.

När Billdal åter tog ledningen, på hörna, såg striden ut att vara förlorad för Växjö. Men i minut 95 (!) kom kvitteringen till 4-4, och det var Anna Anvegård som blev poängräddare med sitt andra mål i matchen, denna gång på nick.

Växjö är därmed kvar på fjärde plats, med fyra poäng upp till uppflyttning.