Getost-cheesecake
Hej, Linas Kök här! Denna helgen ger jag tips på ett gott tillbehör i stället för en hel rätt. Är du en fantast av lammytterfilé, vilket jag är, så passar denna lilla getost-cheesecake jättebra till. Servera rätten med en god rödvinsås och ugnsrostad potatis. Cheesecaken har man som en liten mousse vid sidan om. Ha en fin helg därute!
Getost-cheesecake
Ingredienser till 4 st cheesecake
Tid: ca 50 min
▪ 150 g getost (Chevre)
▪ 3 dl grädde
▪ 3 äggvitor
▪ 1 kvist rosmarin
▪ 1 pressad vitlöksklyfta
▪ 1 tsk flytande honung
▪ 1 tsk maizenamjöl, utrört i lite vatten
▪ salt
▪ peppar
1 Sätt ugnen på 160 grader.
2 Skär bort det vita möglet från getosten.
3 Värm upp grädden i en kastrull.
4 Tillsätt osten, rosmarin och pressad vitlök. Vispa tills osten smällt.
5 Rör ner honung och smaka av med salt och peppar.
6 Låt svalna till fingervarmt.
7 Vispa ner maizenamjölet.
8 Tillsätt äggvitor. Blanda väl.
9 Sila blandningen i en kanna.
10 Fördela smeten i ugnsfasta formar.
11 Ställ formarna på en plåt med vattenbad.
12 Grädda mitt i ugn ca 40 minuter eller tills de stelnat och fått fin färg.
Lina Ländin