Annons

Getost-cheesecake

Publicerad 23 september 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Hej, Linas Kök här! Denna helgen ger jag tips på ett gott tillbehör i stället för en hel rätt. Är du en fantast av lammytterfilé, vilket jag är, så passar denna lilla getost-cheesecake jättebra till. Servera rätten med en god rödvinsås och ugnsrostad potatis. Cheesecaken har man som en liten mousse vid sidan om. Ha en fin helg därute!

Getost-cheesecake

Annons

Ingredienser till 4 st cheesecake

Tid: ca 50 min

▪ 150 g getost (Chevre)

▪ 3 dl grädde

▪ 3 äggvitor

▪ 1 kvist rosmarin

▪ 1 pressad vitlöksklyfta

▪ 1 tsk flytande honung

▪ 1 tsk maizenamjöl, utrört i lite vatten

▪ salt

Annons

▪ peppar

1 Sätt ugnen på 160 grader.

2 Skär bort det vita möglet från getosten.

3 Värm upp grädden i en kastrull.

4 Tillsätt osten, rosmarin och pressad vitlök. Vispa tills osten smällt.

5 Rör ner honung och smaka av med salt och peppar.

6 Låt svalna till fingervarmt.

7 Vispa ner maizenamjölet.

8 Tillsätt äggvitor. Blanda väl.

9 Sila blandningen i en kanna.

Annons

10 Fördela smeten i ugnsfasta formar.

11 Ställ formarna på en plåt med vattenbad.

12 Grädda mitt i ugn ca 40 minuter eller tills de stelnat och fått fin färg.

Lina Ländin

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons