Annons

Glädjebesked till pendlare

Publicerad 21 april 2018
Foto: Filip Sjöfors

Länen i Småland, Halland, Blekinge och Skåne har kommit överens om att slopa den extrakostnad som tillkommer vid resa över länsgränserna med buss och tåg.

– För de som åker mycket kortare resor mellan länen kommer det bli ungefär 100 kronor billigare på månadskortet, säger Sven Sunesson, gruppledare för Centerpartiet som var partiet som motionerade frågan i Region Kronoberg, till SVT Nyheter Småland.

Annons

I dagsläget är det så att den som stiger på tåget eller bussen gör det till en högre kostnad för resan i den första zonen. Därefter kostar det extra att passera en länsgräns, då kostnaden kommer en gång till.

– Mest drabbar det de kortare resorna. Om man åker från Älmhult till Osby och jämför det med en resa mellan Älmhult och Diö så blir det en stor skillnad, säger Sven Sunesson till SVT Nyheter Småland.

Förändringen väntas träda i kraft 2019.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons