Annons

Golfturnering för pollenallergiker till Växjö

Publicerad 9 maj 2016
Foto: Caroline Krysén, Smålandsposten
Foto: Caroline Krysén, Smålandsposten

Två miljoner människor lider av pollenallergi i Sverige och drabbas hårt under våren och sommaren. Det gör att många intressen tvingas åsidosättas på grund av besvären.

Med det som bakgrund väljer Sanofi och allergimedicinen Allegra att arrangera Midnight Open, en golfturnering för pollenallergiker. Den 20 maj kommer tävlingen till Växjö och för att så många som möjligt av pollenallergikerna ska kunna delta utan besvär avgörs tävlingen när halterna är som lägst, nämlingen på natten.

Annons

Försedda med pannlampor och självlysande golfbollar kommer tävlingen att avgöras på golfbanan.

– Vi vill visa hur man kan minska påfrestningarna på kroppen under pollensäsongen och lyfta problematiken kring pollenallergi och träning på ett annorlunda sätt. Det ska vara kul att träna - med lite planering och eftertanke kan man undvika onödiga påfrestningar på kroppen och orka med fysiska aktiviteter under pollensäsongen, även om man är allergisk, säger Anna-Kaija Grönblad på Sanofi Sverige i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons