Annons

Göthberg kan få spela hemma-VM

Publicerad 7 februari 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

I maj samlas världens bästa innebandyjuniorer i Växjö. En spelare från värdstaden har chans att ta plats i truppen – IBK Vöikers Felix Göthberg.

18-åringen från Vöikers gjorde sin första U19-landskamp den gångna helgen när Sverige hade dubbelmöte med Finland.

Annons

– Det var fantastiskt att få ta på sig landslagströjan och representera sitt land. Det är en dröm som man haft sedan man var liten.

Felix Göthberg fick se den första av matcherna mot Finland från läktarplats. I söndagens retur tog han plats i tredjefemman.

– Det gick jättebra tycker jag. Jag är nöjd med min insats. Det var väldigt roligt och lite som en utmaning. Det var väldigt lärorikt och ett nytt spel. Det är lite skillnad mot att spela juniorinnebandy. Det är väldigt hög fart och ett roligt spel.

Hur är det att spela U19-landskamper jämfört med att spela SSL?

– Det är klart hög fart och bra nivå på båda, men det är lite mer spel på chans i landslaget eftersom vi är så unga. Det är väldigt hög fart och mycket kontringar.

Felix Götberg är trea i poängligan i division 1 södra. Forwarden har gjort 43 poäng på 16 matcher. 27 av dessa är mål. Han har också fått chansen att spela med Växjö Vipers och han lär aldrig glömma matchen mot Mullsjö i januari där han gjorde tre poäng, bland annat sina två första mål i SSL.

Nu väntar åter vardagen med spel i Vöikers och eventuellt ett par gästspel i Växjö Vipers. Det handlar om att fortsätta producera mål och assist för att imponera på förbundskaptenen Markus Puskala.

– Det är bara att fortsätta jobba hårt och se vad som händer. Det är alltid roligt att ha ett VM på hemmaplan. Oavsett om jag är med eller inte kommer det att bli bra tryck i en innebandyintresserad stad som Växjö.

Hur tuff är konkurrensen om platserna?

– Den är väldigt många duktiga spelare så den är stor.

Annons

Sverige förlorade den första av landskamperna mot Finland. I returen där Felix Göthberg spelade blev det oavgjort under ordinarie matchtid och finsk vinst efter straffar. Förbundskaptenen Markus Puskala har fortfarande inte spikat sin VM-trupp.

– Det är tjugo spelare som har gjort hela resan från Bosön och det är klart att vi tror väldigt hårt på dem. Det finns inga garantier och det är inga biljetter som är klara men de som varit med hittills har skapat sig väldigt bra förutsättningar för att vara med på resan ända in i maj, säger han till innebandy.se.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons