Annons
Nöje

Grammisvinnare till Kafé de Luxe

Publicerad 14 april 2016
Foto: Julia Mård
Foto: Julia Mård

Amanda Bergman, soloartist men även känd som sångare i Amason, bandet som blev Grammisbelönade år 2014 för Årets nykomling och nominerade i tre kategorier till P3 Guld i år. Idag, torsdag, kommer hon till Kafé de Luxe.

I februari släppte hon sin första soloplatta, Docks. Hon beskriver plattan som hennes musikaliska grund, att hon behövde tid på sig innan hon vågade lite på sin musik.

Annons

– Att vara solo är helt annorlunda mot att spela i ett band. Det är mera risky att vara soloartist, mer utsatt och ställer helt andra krav. Jag är ju den enda som exponeras och tar besluten. Det är ganska jobbigt och svårt, så jag vill inte vara solo hundra procent av året även om jag lär mig mycket av det, säger hon till Smålandsposten och fortsätter:

– Mycket av arbetet som musiker sitter i att kunna navigera i sig själv, men det får inte bli ohälsosamt. Det är inte bra för någon. Det är en stor utmaning som musiker att fungera som människa i övrigt även om mitt jobb inte vinner över mitt liv.

I början av 2015 medverkade hon på den uppmärksammade låten "Vintersaga", producerad av Oscar Linnros som användes i en av Volvos reklamkampanjer. Amanda Bergman har också medverkat i flera andra kända artisters framträdanden, som Seinabo Sey, Maja Francis & First Aid Kit. Sistnämnda har hon varit förband till.

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A46ouJiWK0jC4QlaWP6DTCH" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons