unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gratis läxhjälp på internet

Foto: ALEXANDER MAHMOUD, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: ALEXANDER MAHMOUD, SMÅLANDSPOSTEN

Mattecentrum och NCC vill göra det enklare för elever i Kronoberg att klara av skolan. Därför nylanseras sajten Pluggakuten.se, en sajt där elever kan diskutera skolarbete men också få läxhjälp.

– I dagsläget har Mattecentrum läxhjälpsverksamhet i matematik i Växjö. Med Pluggakuten.se gör vi det möjligt för elever i hela länet att få hjälp, säger Caroline Sten, regionsansvarig för Mattecentrum Sydväst, i ett pressmeddelande.

Pluggakuten.se har funnits sedan 2006 men har nu byggts om från grunden. En av förändringarna är att medarbetare på NCC ställer upp som digitala läxhjälpare.

– Samarbetet med Mattecentrum gör det möjligt för oss att bidra till att fler elever, som riskerar att inte nå godkända studieresultat, får chans till extra stöd under sin skolgång, säger Josefin Weber Sellén, sponsringsansvarig på NCC i Sverige, i ett pressmeddelande.