GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gripenflygplan flyttas till Växjö

Publicerad 25 september 2017
Arkivbild JAS 39 Gripen
Arkivbild JAS 39 GripenFoto: Hampus Hagstedt/Försvarsmakten

Just nu pågår den stora försvarsmaktsövningen Aurora 17 i Sverige. Övningen är nu inne i försvarsskedet, då Sverige befinner sig under angrepp. Nu står det klart att flera Gripenflygplan ombaseras från Blekinge Flygflottilj, F 17, i Ronneby till Växjö flygplats under tisdagensförmiddagen.

Flygplanen ombaseras som en del i svensk strategi att enkelt kunna sprida luftstridskrafterna över ett stort antal reserv- och vägbaser.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.