Annons

Grönt ljus för trafiksatsning

Publicerad 17 mars 2017
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

Trafikverket och Växjö kommun planerar för en ombyggnad av Fagrabäcksrondellen, som är hårt trafikerad. Men planerna har stött på problem med bland annat en grön sköldmossa, som skyddas av EU:s art- och habitatdirektiv. När trafiksatsningen dras igång kommer 12,5 hektar av Fylleryds naturreservat att försvinna, samtidigt som det utökas i andra delar.

Nu ger länsstyrelsen tummen upp till Växjö kommuns förslag och menar att förutsättningarna för friluftsliv kommer att bevaras och möjligheterna att utveckla naturvärdena förbättras.

Annons

– Med detta förslag kommer reservatet att utökas och vi menar att kommunen på ett bra sätt beskriver områdets friluftsvärden och naturvärden, inklusive värdefulla arter, säger Martin Sjödahl, enhetschef för miljövårdsenheten, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons