Annons

Grönt ljus ska rädda liv i Växjö

Publicerad 26 november 2016
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten

Ny teknik ger ambulanser grönt vid flera trafikljus i Växjö, enligt Smålandsposten. Åtgärden ska leda till snabbare ambulanstransporter och förhoppningsvis fler räddade liv.

– Tanken är inte att ambulanstransporten tvunget ska ha grönt ljus när den passerar trafikljuset utan snarare att snabbt få undan kön framför en brådskande transport, säger Richard Andersson, IT-ansvarig för ambulansverksamheten i Region Kronoberg till Smålandsposten.

Annons

Enligt Smålandsposten handlar det om trafikljusen i korsningarna vid Smedjegatan/Storgatan, Arabygatan/Storgatan, Wennerbergsgatan/Södra Järnvägsgatan och Linnégatan/Storgatan.

– Projektet är intressant och spelar roll för ambulanspersonalen och patienterna. Det är stökigt i trafiken och folk blir stressade av att vi ligger efter dem med blåljus, säger Richard Andersson till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons