Annons

Grovt bedrägeri i Växjö

Växjö • Publicerad 2 maj 2018
Foto: Michael Ståhl

Region Kronoberg har gjort en polisanmälan mot en privat vårdgivare i Växjö kommun. Anmälan gäller grovt bedrägeri efter att fakturerade åtgärder och journalanteckningar inte har stämt överens. Det var efter en granskning som Region Kronoberg valde att gå till polisen. Företaget ska bland annat ha fakturerat åtgärder och besök men det finns inga journalanteckningar, skriver Smålandsposten.

– Eftersom vi hanterar skattepengar ser vi mycket allvarligt på att man eventuellt kan ha nyttjat systemet på ett felaktigt sätt. Det var också därför som vi gjorde en polisanmälan. säger regiondirektören Martin Myrskog till Smålandsposten.

Annons

Efter granskningen har företagaren sålt sin etablering och har inget avtal med Region Kronoberg längre. En förundersökning har inletts men ärendet har fastnat i polisens kösystem.

– Jag kan säga att ärendet ligger i balans. Det är ingen som jobbar i det och det lär inte läggas ut än på ett bra tag, tyvärr. Det får ligga tills någon är tillgänglig och kan ta tag i det. Vi har många som ligger före, tyvärr. Så illa är det, säger Emma Lenell, handläggare på bedrägerienheten i Malmö, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons