Annons

"Grovt oskicklig” läkare förlorar legitimationen

Växjö • Publicerad 4 maj 2018
Foto: Barometern-OT

En läkare som har hyrts in till vårdcentraler i bland annat Växjö kommun förlorar sin läkarlegitimation. Det var 2016 som läkaren anmäldes av Region Kronoberg som en patientfara.

Då hade kollegor upptäckt oegentligheter i journalföringen och tecken på grovt felaktiga och helt missade diagnoser. Inspektionen för vård och omsorg har utrett anmälan och gått igenom tolv av läkarens patientfall.

Annons

Enligt SVT Småland ska läkaren bland annat ha skickat hem en äldre kvinna med blod i urinen, smärta i ryggslutet och bäcken. Läkaren skrev ”oro” som diagnos. Dessutom sökte en ung kvinna vård efter att ofrivilligt tappat över tio kilo i vikt. Läkaren skickade hem henne med medicin mot migrän.

Inspektionen för vård och omsorg och Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd anser att läkaren visat prov på ”grov oskicklighet”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons