Annons

Grovt rattfull Växjöbo bajsade på gatan

Publicerad 15 januari 2018

I februari förra året omhändertogs en kraftigt berusad man i Växjö. Nu har han döms till en månads fängelse för grovt rattfylleri.

Ett vittnen ska ha sett mannen, som nu är 71 år gammal, gå vingligt till sin bil från Systembolaget och valde därför att följa efter samtidigt som han ringde polisen. Den nu dömde mannen ska ha kört bilen i max 40 kilometer i timmen. Kort efter att han kommit hem hittades han i garaget av polisen. Prover visar att mannen hade 2,42 promille i blodet men 71-åringen hävdar själv att han druckit alkohol först efter körningen. Dessutom ska han ha bajsat ute på gatan, enligt polisen.

”Genom den korta tid han haft på sig att dricka i kombination med vad som anges i Rättsmedicinalverkets intyg finner tingsrätten det emellertid visat att hans huvudsakliga alkoholintag, eller i vart fall en stor del av den, skett före bilkörningen”, skriver Växjö tingsrätt i domen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons