Annons

GW om misstänkte våldtäktsmannen i Växjö

Växjö • Publicerad 7 maj 2018
Foto: Carl Carlert

Sent på lördagskvällen den 28 april ska en kvinna i 50-årsåldern ha blivit utsatt för en våldtäkt av en man vid parkeringshuset i Tegnér i centrala Växjö. Mannen kunde senare gripas och har häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Den 42-årige mannen är sedan tidigare dömd för mord på en 78-årig kvinna, flera misshandelsfall och våldtäkter. Bland annat ska han ha kört upp handtaget på en grillgaffel i en kvinnas underliv och på en annan kvinna har mannen använt en hushållspappershållare.

Annons

Han har dömts till fängelse vid flera tillfällen men har aldrig fått rättspsykiatrisk vård trots att han beskrivs vara en annan person när hans vardag kontrolleras av andra personer och han får medicin.

– Om du inte kan skilja på rätt och fel och inte viljemässigt kan styra ditt handlande, då är du kvalificerad för rättspsykiatrisk vård. Men jag menar att den definitionen är för trång. Det hade varit alldeles utmärkt om den där NN (gärningsmannens namn) fått sitta på en rättspsykiatrisk avdelning. De hade ju aldrig släppt ut honom, säger polisprofessorn Leif GW Persson till Kvällsposten och fortsätter:

– Det är lagstiftningen som brister. Han uppfyller helt enkelt inte kraven för rättspsykiatrisk vård. Man kanske också skulle göra något åt det under lagstiftningens hägn. Gång på gång för man höra hur jävla tokiga vissa är men de är inte tillräckligt tokiga,

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons