Annons

KHL-klubbar jagar Richard Gynge

Publicerad 14 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Växjö Lakers valde den sena semesterperioden även våren 2016, men de hade gärna väntat ett tag till. Mindre än tolv timmar efter Erik Forssells avgörande mål sammanfattar sportchefen Henrik Evertsson säsongen på följande sätt.

– Är man i ett slutspel och inte vinner sista matchen är det klart man inte känner sig nöjd direkt efter. Lyfter man upp frågan är det klart att det finns mycket som man är nöjd med. Förlusten i går måste väl lämna systemet med några fler timmar innan man tar ordet nöjd i sin mun, säger han.

Annons

Växjö Lakers svarade för en mycket svajig grundserie med höga toppar och djupa dalar. I slutspelet har laget gått samman och spelat säsongens bästa hockey. Backduon Eric Martinsson och Calle Rosén har varit de två största utropstecknen.

– Jättekul att se. Det är sådant man siktar på och hoppas ska ske med egna, unga killar. Nu är inte Eric Martinsson egen på det sättet, men vi har plockat upp honom från allsvenskan och utbildat honom i skillnaden mellan allsvenskan och SHL.

En annan spelare som verkligen bidragit i slutspelet är Linus Fröberg som också gör sin första "riktiga" SHL-säsong.

– Han gör första säsongen där han verkligen har en roll och han har mer och mer tagit den rollen. Känslan är att vi kommer att se ganska mycket mer av Linus Fröberg i den rollen. Jag menar inte att han blir poängkung nästa år utan att han kommer att fylla den roll han har börjat fylla.

Nu ska Henrik Evertsson bygga ett lag för säsongen 2016/17. Inför denna säsong plockade Växjö Lakers bara in fyra nya spelare. Nu blir det en mer normal omsättning med sex till tio nya spelare. En som kan vara på väg bort, trots kontrakt, är stjärnan Richard Gynge. Han har en KHL-klausul i sitt kontrakt.

– Han hade en klar målsättning att komma hem, göra det bra och få möjligheter. Det tyckte vi var bra. Då får vi en ambitiös spelare som vill någonstans, säger Henrik Evertsson.

Richard Gynges agent, Tommy Öström, bekräftar också att det finns ett intresse.

– Ja, det finns ett intresse för Gynge i KHL, skriver han i ett sms till Vxonews.se.

KHL-rykte finns det även runt Robert Rosén, men han har inga klausuler i sitt kontrakt. Det innebär att Växjö Lakers kan bestämma om de vill sälja/låna och till vilket pris.

Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons