Annons

Gynge om Lakersfansens önskan

Publicerad 7 februari 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Den förre Växjö Lakers-spelaren Richard Gynge är åter på svensk mark. I veckan väntar landslagsspel i Göteborg för stjärnan som tillhör KHL-klubben Neftekhimik Nizhnekamsk. Därmed återförenas han också med forna lagkompisar som Calle Rosén, Alexander Johansson och Peppe Lundh.

– Det är kul att man blir uttagen igen och framför allt får spela med svenska spelare igen. Sedan är det ju lite extra att få spela med förra säsongens lagkompisar och se vilken utveckling grabbarna har fått, säger han.

Annons

Han och hans fru bor i en liten stad, en och en halv timme utanför Moskva. Neftekhimik Nizhnekamsk har blandat och gett under säsongen men för egen del är Richard Gynge nöjd med sig säsong hittills.

– Det har gått bra för mig under stora delar av säsongen. Vi har bytt tränare så överlag har det varit en turbulent säsong, vilket jag av erfarenhet vet att det kan vara i Ryssland. Vårt lag har underpresterat och vi har bättre spelare än vad vi har fått ut. Vi har chans på slutspel, så vi får se till att göra en bra avslutning så får vi se hur långt det räcker, säger Gynge, som slagit sitt eget poängrekord i KHL den här säsongen.

Under fjolårets säsong i Växjö Lakers blev Richard Gynge snabbt en favorit bland fansen och i samband med hans framgångar i Ryssland har röster höjts för att forwarden ska återvända till Växjö.

– Det är jättekul att de kommer ihåg och att de vill ha tillbaka en. Det visar att man gjorde det bra förra säsongen. Det var en riktigt rolig säsong och jag har jättefina minnen från både isen och sidan om. Växjö är en väldigt härlig stad och det är en proffsig förening rakt igenom.

Om det inte blir slutspel, finns någon chans att du återvänder till Sverige?

– Hade det varit så att det var slut nu för laget, så hade man kanske kunnat fundera på saken. Men nu har vi chansen och jag lägger allt fokus på det. Jag hoppas fortfarande vi har chansen när transferfönstret stänger så det är inget jag har tänkt på.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons