Annons

”Häftigaste säsongen i min karriär”

Publicerad 11 mars 2016
Foto: David Elg, Smålandsposten
Foto: David Elg, Smålandsposten

Han tvingades stå i båset under hela finalserien mot AIK. Nu hoppas Niklas Johansson att få spela i någon av matcherna mot Leksand. Men han har en bit kvar.

– Det är svårt eftersom det sitter på ett ställe man använder hela tiden i hockey. Jag gör ingen glad om jag inte är hundra procent.

Annons

Vad säger du om lagets insats mot AIK?

– Vi gör det bra, som helhet. Vi visar att det är de två bästa lagen i allsvenskan som möts och vi pressar dem så långt det går. Det är små marginaler som avgör. Det kunde lika gärna ha varit vi som fått jubla i Stockholm. Vi var värda att vinna, men de var också värda att vinna.

Taifs assisterande lagkapten var grundseriens bästa passare och tekare i succélaget. Inför finalserien mot AIK förlängde han sitt avtal med klubben i ytterligare två säsonger.

– Taif visade att de ville ha mig kvar med vad de sade och visade. Det var inga funderingar på det. Jag kände att jag har tryggheten där. De vet vad de får av mig och jag vet vad jag får av dem.

Hur klassar du säsongen?

– Det är nog den häftigaste jag har varit med om i min karriär. Fast vi inte har vunnit något ligger det topp ett, topp två. Vi har varit ett lag i underläge hela året och alla har väntat på raset som inte kommit. Det är läckert.

Nu väntar bäst av tre mot Leksand som tog sig till play off efter 6–0 mot Mora. Niklas Johansson tror att det blivande motståndet passar Taif.

– Ska jag personligen säga vad jag tycker har Mora varit ruskigt svårspelade när vi har mött dem. De är individuellt skickliga, bra på att passa pucken och har speed. Leksand är jättebra lag, men de spelar inte på samma sätt. Förhoppningsvis passar de oss bättre. Sen är det inget att sticka under stolen med att det blir publikmatcher mot Leksand. Det blir en jäkla inramning både hemma och borta. Det är positivt.

Nu kan säsongen ta slut. Innebär det mer press?

– Jag tycker inte att vi har något att förlora som lag och förening. Vi är nykomlingar och vi pressar de stora och visar att vi är lika bra eller kanske till och med bättre. Vi har allt att vinna i alla matcher och hoppas att vi spelar för att gå ut och ha roligt. Då tror jag motståndaren ska vara ruskigt bra för att ta oss.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons