Annons

Häktad för attacken mot tiggaren

Publicerad 15 april 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Den 38-årige mannen som under torsdagen greps och anhölls misstänkt för människorov och grov misshandel häktades under lördagen, skriver Smålandsposten.

Det var den 5 april som en man hittades svårt misshandlad i ett dike mellan Furuby och Dädesjö. Den skadade mannen visade sig vara en tiggare som inte vill fortsätta tigga i Växjö. Han ska ha förts bort i en bil, misshandlats svårt och sedan kastats i diket utmed vägen.

Annons

– Det återstår en hel del att göra även om vi har kommit en bit med kopplingen mellan de inblandade för att kunna knyta ihop detta, säger åklagare Tommy Sköld till Smålandsposten.

38-åringen nekar till anklagelserna. Han häktades eftersom det är obligatorisk häktning för människorov och att det finns risk att han försvårar utredningen eller lämnar landet om han släpps på fri fot.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons