Annons

Halkan slår till i länet

Publicerad 15 april 2017
Bilden är från olyckan på riksväg 29 i Tingsryds kommun. Foto: Carl Carlert
Bilden är från olyckan på riksväg 29 i Tingsryds kommun. Foto: Carl Carlert

På grund av snöfallet som kommit under eftermiddagen och kvällen i hela södra Sverige är väglaget dåligt och halkan slår till mot Kronobergs län. Enligt Smålandsposten varnar nu Trafikverket för halkan som väntas komma under kvällen och natten.

– Med så blöta vägbanor som vi har nu så blir det så klart halt. Det är därför vi saltar på så mycket vi kan och alla varningar går ut. Ibland kan det nästan tyckas vara bättre om snön får ligga kvar för då tar folk det försiktigare, svarthalkan kan slå till och den är mycket svårupptäckt, säger Lars Fjordevik, entreprenören NCC:s arbetsledare i trafikområde Tingsryd och Växjö, till Smålandsposten.

Enligt Lars Fjordevik visar utplacerade vägkameror att snön verkar har stanna strax söder om Växjö. Strax efter klockan 19 på lördagskvällen voltade en personbil av riksväg 29 i Tingsryds kommun. Läs mer om olyckan här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons