Annons

”Nu är det upp till oss som är på plats”

Publicerad 16 februari 2016

I kväll börjar spurten av SHL-säsongen. Växjö Lakers jagar en topp sex-placering och möter Djurgården hemma i Vida Arena. Vi träffade tränaren Sam Hallam inför matchen.

Känns det lite som att slutspelet börjar i dag?

Annons

Ja, vi är i ett jagande läge. Vi blickar bara uppåt och det är en otroligt inspirerande och spännande avslutning.

Hur mycket betyder det som händer sista tio matcherna för det som händer sen?

– Det är någonstans en process att efter de här tio vara som bäst. Gör vi det riktigt bra de här tio gör vi det svettigt för lagen framför oss. Vi har haft lite in och ut med spelare under säsongen och i går var datumet som stänger transferfönstret. Alla vet att de ska vara här hela säsongen och det kommer inga nya gubbar in. Nu är det upp till oss som är på plats.

Har det varit skönt uppehåll med tanke på att alla är tillbaka?

– Det har inte varit säkert på något sätt, men det har artat sig så och vi är jätteglada att vi har full trupp, sen vet vi att det går fort åt båda håll.

Vad vill du se mot Djurgården?

Det är ett fysiskt spelande lag. De är luriga i sina offensiva ingångar. Det är ett bra lag som vi haft tufft att göra resultat mot tidigare i år. Det känns som att vi är riktigt sugna att ändra på det.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons