Annons

Hallam om supertalangen

Publicerad 6 april 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Han är bara 18 år, men snittade nästan en poäng per match i allsvenskan den gångna säsongen. I sommar förväntas han gå i första rundan i NHL-draften. Alla SHL-klubbar ville värva Elias Pettersson. Han valde Växjö Lakers.

– Jag är jätteglad för att vi nu är ett legitimt val för killar som står för att lägga ytterligare viktig grund för sin fortsätta karriär och som drömmer om landslag och NHL. Med det kommer också ett ansvar för oss att ge den här killen det han behöver i form av stöttning, kravbild, träning och speltid, säger Växjö Lakers tränare Sam Hallam.

Annons

Sedan tidigare finns Elias bror Emil Pettersson i Växjö Lakers.

– Hade inte han tyckt att det vi gjorde inte var bra skulle han aldrig rekommendera sin bror att komma hit.

Emil Pettersson är redan draftad av Nashville Predators, men troligen ökar chansen att han stannar i Växjö Lakers när han nu kan bli lagkompis med brorsan. Enligt Sam Hallam har man en dialog om framtiden. Nashville måste presentera ett bud och det budet kan Emil Pettersson tacka ja och nej till.

Bröderna Pettersson ett liknande rörelsemönster på isen enligt Sam Hallam. Han har följt Elias Petterssons framfart i allsvenskan den gångna säsongen.

– Jag fastnar för hans balans och skicklighet med pucken, både i passningsspelet och i att hålla den själv, säger Sam Hallam.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons