Annons

Hallams svåra val

Publicerad 2 februari 2016

Att få spela tillsammans med någon du trivs med betyder mycket även för professionella hockeyspelare. Och när en sportchef ser att två spelare tidigare har levererat tillsammans ökar sannolikheten för en övergång.

Inför årets säsong kom Richard Gynge hem till SHL efter ett par bra säsonger i KHL. Växjö Lakers kunde motsvara löneanspråken, men viktigt var också att Gynge åter fick spela tillsammans med Robert Rosén. Duon gjorde jättesuccé tillsammans i AIK i början av 2010-talet.

Annons

Ungefär samtidigt satte en finsk duo skräck i försvaren i SM-liiga. Under två säsonger i Kalpa toppade Tuomas Kiiskinen och Sakari Salminen den interna skytteligan. Nu är de två tillsammans igen i Växjö Lakers.

En tanke om återupprepad succé fanns säkert också i åtanke när Joakim Hillding värvades tillbaka. I Växjö Lakers fanns nämligen Patrik Lundh som han levererade tillsammans med i Färjestad.

När det gäller Kiiskinen/Salminen ska det bli väldigt intressant att se hur Sam Hallam agerar. För att de ska få spela ihop måste han splittra superkedjan med Gynge/Rosén/Kiiskinen. Gör han det? Vem tar platsen hos Gynge och Rosén i stället? Och vem tar platsen bredvid Kiiskinen och Salminen? De första svaren på frågorna får vi senare i veckan.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons