Annons

"Han är klockren på alla sätt och vis”

Publicerad 10 november 2016
Foto: Daniel Rydström
Foto: Daniel Rydström

Han är en Jonathan Drott defensivt. Han är en Denis Velic offensivt. Östers tränare Thomas Askebrand är lyrisk när han beskriver vinterns första nyförvärv Sebastian Crona. Den 25-årige mittfältaren kommer närmast från Varberg och har spelat nästan samtliga matcher hos årets femma i superettan.

– Han är klockren på alla sätt och vis. Jag ville ha honom i vintras, men vi hade inte möjlighet ekonomiskt och vi hade bra uppsättning på de positionerna. Vi fick vänta ett tag, men jag är glad och tacksam att han tidigt kritade på ett kontrakt. Han har allting vi eftertraktar.

Annons

Han är sittande mittfältare. Hur viktiga är de för er?

– De är egentligen a och o. De är nycklarna till om vi ska vara bra både bakåt och framåt. Min tanke med Sebastian är att han verkligen ska vara en sittande mittfältare.

Det är ännu inte helt klart att Thomas Askebrand fortsätter som tränare. Det som avgör är den sociala biten eftersom han har familjen i Åsa på västkusten. Men allting pekar mot ett tredje år i Öster.

Sebastian Crona har IF Lödde som moderklubb och kommer från en strålande säsong i superettan. Han byter från årets femma till en nykomling 2017.

– Jag trivdes jättebra i Varberg. Det var ett svårt val, men det kändes rätt att gå till Öster. Det var rätt steg för min utveckling och det ska bli jätteroligt att vara med i det här projektet som Öster har startat.

Mittfältaren har skrivit på ett tvåårskontrakt och han blir första värvningen med Matias Concha som sportchef. Han är nöjd med att ha signat en ny central mittfältare.

– Mitten är hjärtat i laget. Det är viktigt att det fungerar där och att vi har rätt byggklossar där så att vi inte går bort oss. Vi har starka kanter och ett kantspel som är utvecklat. Nu gäller det att sätta även mitten stabilt för det är där vi har navet i vårt spel, säger Matias Concha.

Hur mycket nytt kommer att hända i truppen?

– Vi får se lite nu. Vi håller på och pratar om hur stor vår trupp ska vara. Det kan hända att vi bantar ner den lite också. Som alla vet pratas det pengar överallt och kanske ska man ibland ta bort lite och trycka på kvalitet.

[92c7uryd]

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons