Annons

Han är Lakers nya tränare

Publicerad 2 maj 2016
Robert Lygdbäck är Lakers nya fystränare. Foto: Marie Magnusson, Smålandsposten
Robert Lygdbäck är Lakers nya fystränare. Foto: Marie Magnusson, Smålandsposten

Växjö Lakers har fått en ny fystränare. Det är Robert Lygdbäck från Alvesta som under kommande säsong ska pressa laget på det fysiska planet. Robert är i grunden personlig tränare men har vidareutbildningar i bland annat olympisk lyftning, sport nutrion och en ettårig elittränarutbildning.

– Jag själv har hållit på med hockey i ca 20 år, det är väl egentligen det som har satt grunden till mitt träningssätt och tänk. Därför känns det extra kul att få jobba med det på heltid framöver, säger Robert Lygdbäck till Växjö Lakers hemsida.

Annons

Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson är nöjd med rekryteringen och menar att det var ett medvetet val att gå från ett konsultupplägg till en anställd fystränare.

– Vi ville få ett helhetsgrepp på fysen i elitverksamheten och samtidigt ha någon som kan följa våra A-lagskillar väldigt tätt, säger Henrik Evertsson på Växjö Lakers sajt.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons