Han är ordinarie – i världens bästa hockeylag

Publicerad 20 januari 2016
Dennis Rasmussen noterades för en assist mot Nashville. Foto: Lena Gunnarsson, SMP
Dennis Rasmussen noterades för en assist mot Nashville. Foto: Lena Gunnarsson, SMP

Han spelade sina första NHL-minuter i december. 22 omgångar senare vet han knappt hur det är att förlora.

Dennis Rasmussen har fått kämpa länge för att ta en plats i Chicago Blackhawks. I december fick han äntligen chansen. Ungefär samtidigt opererades Marcus Krüger, en annan svensk Chicagocenter. Därmed fick den förre Lakersspelaren en riktig chans att etablera sig. Och den har han tagit.

22 NHL-matcher senare har han gjort tre mål och fyra assist. Han spelar ungefär sju-åtta minuter per match. Natten mot onsdag tog hans lag tolfte raka segern. Dennis Rasmussen stod för en assist och är ordinarie – i världens bästa lag.

– Man känner att man börjar komma in i spelet mer och mer och vet mer vad som väntar inför matcherna. Det är riktigt roligt att spela här, säger Dennis Rasmussen till vxonews.se.

Hans lag är regerande Stanley cup-mästare. Och spelar som en mästare även denna säsong. Dennis Rasmussen har fått fira en seger i 18 av 22 matcher hittills.

– Det är jätteroligt att spela i ett vinnande lag. Vi jobbar hårt varje dag och det visar sig ute på isen. Sen är det klart att vi har många otroligt bra spelare som gör skillnad för oss i matcherna.

Hur betygsätter du din NHL-start?

– Jag tycker väl att jag har varit godkänd i alla fall. Har alltid svårt att värdera min egen insats, men jag försöker vara en spelare som spelar bra och smart, både offensivt och defensivt. Samt att bidra med energi till laget när jag är inne på isen och ta pucken till mål så ofta som möjligt. Tycker att spelet har känts stabilt, säger Dennis Rasmussen till vxonews.se.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.