Annons

Han är Vipers nya sportchef

Publicerad 4 februari 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Han har under säsongen stått vid sargen som tränare. Nu blir Johan Schönbeck ny sportchef i Växjö Vipers. I sin nya tjänst kommer Schönbeck vara sportchef för A-laget och utvecklingsansvarig i klubben. I den rollen kommer han jobba med samarbetet mellan ungdomssidan och SSL-laget.

– Jag tror så mycket på det vi håller på med i Växjö och de möjligheterna som finns för innebandyn i Växjö! Det känns kul att kunna få vara med och påverka kring detta, säger Johan Schönbeck i ett pressmeddelande.

Annons

Han kommer dock kombinera det nya jobbet med att fortsätta som tränare vid sidan av Niklas Nordén säsongen ut.

– Det är så klart delade känslor kring den nya rollen då jag varit tränare under en så lång tid och det blir en del av ens identitet och jag tycker det är otroligt roligt att vara tränare. Men den nya rollen för med sig nya utmaningar, säger Schönbeck i pressmeddelandet.

Vipers landslagsspelare André Andersson och Markus Jonsson stod för två respektive en assist i torsdagens VM-kvalmatch mot Ryssland. Matchen slutade 15-4 till Sverige.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons