Annons

Han blev Växjöbo nummer 90 000

Publicerad 18 april 2017
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck

För åtta dagar sedan kom lilla Vilgot till världen men varken mamma Martina eller Anders hade kunnat ana att delar av kommunledningen skulle knacka på dörren under tisdagen. Vilgot är nämligen kommunens invånare nummer 90 000.

Att Växjös befolkning ökar stadigt har nog inte undgått många och den 10 april meddelades att kommunen nu blivit 90 000 invånare. På Östra lugnet bor de nyblivna föräldrarna Martina och Anders Nedfors tillsammans med åtta dagar gamla Vilgot – Växjös invånare som spräckte den magiska gränsen.

Annons

– Det är fantastiskt kul att få vara med här idag och extra roligt är det att vi får hälsa på en nyfödd Växjöbo. Med tanke på hur snabbt vi ökar i befolkning så har han nog själv knappt börjat förskolan innan vi når 100 000, säger Anna Tenje (M).

Vilgot med familj uppvaktades med en body med texten ”Växjö växer – det kommer jag också att göra.”

– Vi blev både överraskade och glada, det är nog inget man förväntar sig som nyblivna föräldrar, kommenterar föräldrarna besöket.

Anna-Stina Stenbäck

Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons