Annons

Han blir hedersbelönad i Växjö

Publicerad 6 september 2016
Foto: Johanna Ursjö, Smålandsposten
Foto: Johanna Ursjö, Smålandsposten

Växjörevyns regissör och producent Nils Åkesson får årets hedersbelöning av Växjö kommun. Utmärkelsen ges till någon som gjort Växjö känt utanför kommunens gränser.

- Det är roligt att få uppmärksamma någon som under så många år varit engagerad i Växjös kulturliv och som ständigt brinner för att erbjuda Växjöborna nya uppsättningar, säger Benny Johansson (M), kommunfullmäktiges ordförande i Växjö i ett pressmeddelande.

Annons

De två senaste årens revyer har sänts i SVT med nästan en miljon tittaren per program.

Tidigare har bland annat Sam Hallam, Anders Öman och PM-duon Monica Carlsson och Per Bengtsson fått utmärkelsen. Nils Åkesson kommer få ta emot diplomet under kommunfullmäktige den 20 december.

Läs hela motiveringen i faktarutan bredvid.

Hedersbelöning

Motiveringen

Växjöbon Nils Åkesson har sedan 1990-talets början varit producent och regissör för Växjörevyns föreställningar på Växjö Teater. Han har dessutom varit revyns främste profil på scen och två gånger vunnit Revy-SM med sin figur Teaterspöket. Nils Åkesson har också bidragit till Växjös kulturliv genom ambitiösa uppsättningar sommartid i Museiparken. Den senaste uppsättningen, musikalen Grease, drog 2014 en stor publik. Förra årets revy, Trampa i klaveret, spelades in av Sverige Television och sågs av 800 000 personer när det sändes i tv. Även den senaste produktionen, Guldfixarna, spelades in och sändes under våren med drygt 1 miljon tittare, vilket i allra högsta grad har bidragit till att sätta Växjö på revykartan.

Källa: Växjö kommun

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons