Annons

Han blir nytt länsråd

Publicerad 22 juni 2016
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten

Under onsdagen blev det klart att Anders Flanking blir nytt Länsråd för Länsstyrelsen i Kronobergs län. Som länsråd leder man det dagliga arbetet i Länsstyrelse och ersätter landshövdingen vid behov.

– Jag ser fram mot att få arbeta i Kronoberg som har många spännande utmaningar framför sig. Jag får också förmånen att arbeta vid en välskött förvaltning med en bredd av viktiga uppgifter, säger Anders Flanking i ett pressmeddelande.

Annons

Han har bland annat varit statssekreterare för miljödepartementet, riksdagsledamot under en mandatperiod och officer inom försvarsmakten.

– Anders Flankings breda erfarenhet inom hållbarhets- och tillväxtfrågor likväl som hans breda nationella nätverk kommer vara till stor tillgång för vårt län och för vår Länsstyrelse. Det kommer också vara en tillgång att Anders Flanking är väl insatt i frågan kring regionsindelningen, säger Kristina Alsér, Landshövding i Kronobergs län i pressmeddelandet.

Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons