Annons

Han bygger ny organisation i Växjö

Med uppförandet av kvarteret Lågan så etablerar sig storföretaget Serneke i Växjö. Den som fått uppdraget att bygga upp organisationen är Stefan Blomkvist, tidigare VD för Vidingehem och Vöfab.
– Det var många pusselbitar som föll på plats. Jag gillar framför allt Sernekes filosofi och värdeord om engagemang, mod och lösningsorientering.
Publicerad 4 november 2017
Stefan Blomkvist är arbetschef för Serneke som etablerar sig i Växjö.
Stefan Blomkvist är arbetschef för Serneke som etablerar sig i Växjö.Foto: Nadia Hagberg

Bygg- och fastighetsföretaget Serneke grundades i Göteborg 2002 och har under sina 15 år haft en explosionsartad tillväxt. Idag omsätter koncernen fem miljarder och målet är att fördubbla den siffran till år 2020. Nu etablerar man sig i Växjö genom bygget av 152 bostadsrätter i kvarteret Lågan. Den som ska leda etableringen och bygga Sernekes organisation är Stefan Blomkvist, som tidigare varit VD på Vöfab och Vidingehem.

– Det här uppdraget blev klart i somras. Jag kände att pusselbitarna föll på plats. Att få bygga upp en organisation från grunden och att jobba nära verksamheten med snabba beslutsvägar var något som verkligen tilltalade mig.

Annons

En bidragande orsak till att Stefan nappade på erbjudandet var även att han gillade Sernekes filosofi där värden som engagemang, mod och lösningsorientering är centrala.

– Trots att det är ett sådant stort företag finns det en familjär känsla. Beslutsvägarna är korta och kulturen är lösningsorienterad. Det finns en stor tillit till medarbetarna och deras engagemang.

Ledarskapsfrågor är något som ligger Stefan varmt om hjärtat. Intresset är sprunget ur hans engagemang inom idrottsrörelsen och har utvecklats vidare genom olika chefspositioner genom åren.

– Jag står för ett situationsanpassat ledarskap, det är viktigt. Som chef ska man vara prestigelös och delaktig.

Stefan vid nya kvarteret Lågan.
Stefan vid nya kvarteret Lågan.Foto: Nadia Hagberg

Kvarteret Lågan är ett omfattande bostadsprojekt som sträcker sig ända fram till slutet av 2019, men Stefan betonar att det bara är ett första steg i Sernekes långsiktiga satsning i Växjö. Successivt kommer man nu att bygga upp organisationen och personalstyrkan för att fortsätta expansionen i regionen.

– Vi märker av ett stort intresse. Det är många som hör av sig och vill vara med på den här resan. Att bygga upp något nytt är alltid extra spännande.

Hur upplever du mottagandet av er etablering i Växjö?

– Positivt. Växjö kommun har välkomnat oss på ett öppet och bra sätt. Jag tror att de flesta inser att konkurrens är bra, och utvecklande för alla!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons