Annons

Han fick nytt Växjöpris

Publicerad 24 mars 2017
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck

Under dagen håller den Växjöbaserade stadsodlingsföreningen Refarm 2030 konferens i staden och vid lunchtid delades för första gången priset ”Årets refarmare” ut. Priset är tänkt att gå till någon som gjort något extra för att utveckla idéer för stadsodling denna gång var det Niclas Wennberg från Göteborg som fick ta emot utmärkelsen.

Priset delades ut av landshövding Ingrid Burman som i sin motivering bland annat nämnde egenskaper av att han lyckats sprida kunskap och tankar kring odling i städer. Pristagaren Niclas Wennberg driver organisationen Stadsjord och har bland annat utvecklat ett system för att odla matfisk mitt i staden. Föreningen är även känd för sina stadsgrisar som förvandlat gräsmattor till grönsaksland runt om i centrala Göteborg.

Annons

– Jag är stolt över att få vara här i Växjö idag och självklart även väldigt glad över utmärkelsen. Det känns både mysigt och omfamnande att veta att vi gemensamt kan våga ta ut svängarna när det kommer till odling i städerna.

Anna-Stina Stenbäck

Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons