Annons

Han föreslås bli ny Österordförande

Publicerad 7 mars 2016
Martin Jonasson kan bli ny ordförande i Öster. Foto: Sven Elofsson, Smålandsposten
Martin Jonasson kan bli ny ordförande i Öster. Foto: Sven Elofsson, Smålandsposten

I slutet av mars håller Östers IF årsmöte. I samband med det kommer en ny styrelse att väljas och enligt valberedningens förslag blir det skifte på ordförandeposten.

Sven Johannesson stannar i styrelsen tillsammans med övriga fem ledamöter. Två nya namn ska in. Ett av dem är Martin Jonasson och han är föreslagen som ordförande.

Annons

– Jag känner Martin sedan många år. Vi har jobbat ihop på Ica och jag känner honom som en sann Östervän som följt föreningen i många år via East Front, säger valberedningens ordförande Leif Rydén.

Via sin yrkesroll har Martin Jonasson arbetat med ledarskap och personalansvar. Österhjärtat är stort och har funnits där hela livet. Pappa Bernt "Ambulans-Jonas" Jonasson var klackledare på Värendsvallen under många år.

Föreslagen som ny ledamot är också Johan Lindberg. Han är ett mycket bekant namn i Växjöfotbollen och har spelat i både Öster, Växjö BK och Räppe. Vid sidan av fotbollen driver han företaget Creon som jobbar med varumärkesbyggande.

Det kan också bli ett tredje nytillskott i styrelsen om årsmötet väljer att ändra i föreningens stadgar. I sådana fall kommer även en representant från ungdomsstyrelsen att ta plats i en nio personer stor styrelse.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons