Annons

”Han gör inte många misstag med bollen”

Publicerad 13 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

17-årige Daniel Ask från IFK Osby blev klar för Öster under tisdagen. Nu aspirerar han på en plats i matchtruppen till premiären mot Prespa Birilik på lördag.

– Daniel ser så pass bra ut att han är aktuell för att vara med i truppen till premiären, säger Östers tränare Thomas Askebrand.

Annons

Stortalangen kommer från Jonas Therns akademi Calcio och provspelade med mästarlaget IFK Norrköping i vintras. De erbjöd honom också ett lärlingskontrakt och spel i Sylvia, men Ask tackade nej och valde i stället Växjö och Öster.

– Han är jättespännande. Med enkla ordalag är han spelskicklig, smart och han ser lösningar som inte många gör. Han gör inte många misstag med bollen.

Enligt Thomas Askebrand är Daniel Ask främst en "nummer tio" som därmed konkurrerar om den centrala platsen på det offensiva mittfältet. Andra alternativ där är Robin Strömberg och Denis Velic. Daniel Ask kan också vara ett alternativ på någon av ytterpositonerna på det offensiva mittfältet.

Klockan 14 på lördag är det avspark på Malmö Stadion. Över hundra supportrar finns med på bussarna ner. Öster har en del småskavanker i truppen. Störst frågetecken just nu är det för Denis Velic och Tom Stahre.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons