Annons

Han kräver möte med rikspolischefen

Publicerad 28 september 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten/Montage

Kommunstyrelsens ordförande i Växjö, Bo Frank (M), vill att antalet poliser i Växjö blir lika många som för några år sedan. Det har han uttalat både i media och på det mötet som han fick till med den regionala polisledningen för några veckor sedan. Under mötet sa ledningen att deras bedömning var att önskemålet inte kommer uppfyllas. Därför tar Bo Frank frågan till nästa nivå.

Enligt Smålandsposten har han under morgonen skickat iväg en formell förfrågan om att träffa rikspolischefen Dan Eliasson, som Bo Frank tidigare har sagt är en katastrof och krävt hans avgång.

Annons

– Vi måste prata med den som är chef. Det går inte på annat sätt. Jag tror inte att vi är ensamma om att uppleva att vi har en extrem polisbrist i Sverige. Kommunerna och regionerna utökar sina budgetar varje år, samtidigt som polisen är trängd av flyktingmottagande och befolkningsökningar i Växjö och de får inte ökade resurser, säger Bo Frank (M) till Smålandsposten.

Bo Frank har även tagit upp situationen i Växjö direkt med statsminister Stefan Löfven.

Den regionala polisledningen lovade under mötet för några veckor sedan att förstärka. Läs mer om det här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons