Annons

Han tar över som tränare

Publicerad 21 maj 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Åby/Tjureda har gjort klart med en ny tränare. Det är Björn Einarsson som kommer att ta sig an uppdraget samtidigt som han kommer fortsätta att spela i klubben.

"Det var ofta Björn som tog det där sista snacket inför matcher och man märkte att hela laget verkligen lyssnar på honom. Björn är en naturlig ledare, på isen såväl som utanför, det tillsammans med den rutin han besitter kommer göra att Björn har potential att bli en riktigt bra tränare skriver klubben på sin hemsida.

Jobbet blir den spelande tränarens första uppdrag i ett seniorlag. Han har tidigare spelat i Vetlanda, Hammarby och Motala och gjorde den senaste säsongen 29 mål och 18 assist för Åby/Tjureda. Björn Einarsson kommer att dela på tränaransvaret med ytterligare en tränare, som presenteras inom kort.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons