Annons

Han tar time-out efter hbtq-uttalanden

Publicerad 29 maj 2016
Foto: Johanna Ursjö
Foto: Johanna Ursjö

Efter den senaste tidens turbulens kring Kristdemokraternas gruppledare i Alvesta, Kauko Antbacke, väljer han nu att ta en time-out från politiken.

Kauko Antbacke har bland annat kritiserat Pride och jämfört den färgglada flaggan med IS-flaggan samt sagt att unga hbtq-personer är vilsna människor.

Annons

I ett kommentarsfält på Facebook skrev han att "Pride tillhör inte vår kultur. Du har rätt att hissa vilken flagga du vill om det så är Saudiarabiens gröna med halshuggarsvärdet eller ISIS-flaggan eller Pride. Jag kan inte för allt smör i Småland respektera det dessa flaggor står för. Dessa inlägg tog han sedan bort.

Det var i fredags som Kristdemokraternas distriktspresidium hade ett möte med honom.

Kristdemokraternas ordförande, Eva Johansson, säger till Smålandsposten att det är ett klokt beslut av honom och att utvecklingen har varit olycklig.

Kauko Antbacke vill själv inte uttala sig så mycket om det inträffade, mer än att han är "fed up".

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons