Annons

Orolig natt i Växjö

Publicerad 6 februari 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Fredagsnatten betydde arbete för Växjös poliser och räddningstjänst.

Två kvinnor ofredades på Teleborg då en man ska ha fölföljt dem. De var på väg hem när de upptäckte mannen.

Annons

- Han gömmer sig i buskarna och följer efter dem en längre sträcka från Teleborgs centrum, säger Andreas Jörnefeldt, inre befäl vid polisen i Kronoberg, till Smålandsposten.

En misshandel ska ha inträffat på McDonald's i Växjö. En man i 20-årsåldern fick motta fyra slag i ansiktet men behövde inte föras till sjukhus. Ingen person har hittills gripits för händelsen, skriver Smålandsposten.

På Sommarvägen i Växjö brann två bilar. Larmet kom vid 00.30 och enligt Oscar Rehnström, insatsledare vid Värends räddningstjänst ska det vara totalskada på en av bilarna och den andra påverkad.

Runt 02.30 ryckte räddningstjänsten ut till Höstvägen där det brann i en container som fanns placerad vid en återvinningsstation. När räddningstjänsten kom till platsen ska någon eller några ha kastat sten mot personalen. Branden kunde dock släckas, rapporterar Smålandsposten.

Polisen har inga misstänkta för bränderna. Anmälan om skadegörelse har gjorts i samband med båda händelserna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons