Annons
Växjö

Handlare tvingas bort

Publicerad 18 oktober 2017
Foto: Robin Sparf, Smålandsposten

Allén vid Västra Esplanaden i Växjö ska jordförbättras för att lindarna ska må bättre. I samband med det har frukt- och grönsakshandeln flyttats och tillfälligt fått ett tillstånd att ha verksamheten på parkeringen bakom polishuset. Men när arbetet är klart vid allén får handeln inte flytta tillbaka dit, skriver Smålandsposten.

– Trädens rötter ska luftas och renoveras. Försäljningen kan inte komma tillbaka eftersom vi inte vill belasta ytan med mer tyngder. De ska inte tillbaka till Esplanaden, säger trafikplaneringschef Per-Olof Löfberg till Smålandsposten.

Annons

Dahmawand Ameen, som driver grönsakshandeln, säger till tidningen att flytten har haft en mycket negativ påverkan på försäljningen. Det finns i nuläget ingen annan plats klar för verksamheten.

– Jag skulle gärna vilja vara på Stortorget men i så fall varje dag. Jag vill ha en godkänd plats. Jag önskar de hittar en annan plats, jag vill ingenting mer, säger Dahmawand Ameen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons