Annons

Här är alla guldhjältarna – så fortsatte karriärerna

Publicerad 18 mars 2018
Lakers firades på Stortorget.
Lakers firades på Stortorget.Foto: Smålandsposten

Det är tre år sedan Växjö Lakers skrev hockeyhistoria. Vi har följt guldhjältarnas karriär efter festen i Vida och på Stortorget.

Cristopher Nihlstorp

Annons

Har haft ett tufft år i Malmö Redhawks. Skadades tidigt och fick operera höften.

Stefan Steen

Lämnade Växjö sommaren 2016 och flyttade hem till Värmland. Har fått ungefär samma matchning i Färjestad.

Sebastian Erixon

Försvann till Färjestad efter guldet. Den här säsongen är den bästa hittills i Karlstad.

Teemu Laakso

Den defensiva klippan fortsätter att kämpa mot sina skadeproblem. Återvände till Finland och HIFK inför den här säsongen. Där blev det bara fem ligamatcher.

Eddie Larsson

Flyttade till Linköping efter säsongen 15/16. Där har han lyckats ta ett kliv till i sin karriär och har också fått debutera i Tre Kronor.

Niclas Lundgren

Annons

Följde efter Larsson till Linköping och gör samma viktiga jobb där som i Växjö Lakers. Syns sällan i poängprotokollet, men spelar mycket.

Eric Martinsson

Gjorde sju poäng i guldslutspelet och växer alltid en nivå när det ska avgöras. Redo för sitt fjärde SM-slutspel.

Cory Murphy

Var fantastiskt bra i slutspelet våren 2015, men sedan har kurvan gått nedåt. Fick lämna Växjö Lakers efter förra säsongen. Nu i Karlskrona där både han och laget har det jobbigt.

Ville Varakas

Gjorde ytterligare en säsong i Växjö innan han drog till Djurgården. Efter ett år där är backen tillbaka i Finland och HIFK där han är assisterande kapten.

Noah Welch

Blev utsedd till slutspelets mest värdefulle spelare. Under samma slutspel presenterades han i Modo. Har sedan spelat med Malmö, men är nu tillbaka i Växjö Lakers för att upprepa guldvåren 2015.

Josh Hennessy

Annons

Stannade ytterligare två år, men nådde inte upp till samma nivå. Spelar numera AHL-hockey i Bostons farmarlag Providence Bruins.

Alexander Johansson

Bildade en mycket viktig kedja med Erik Josefsson och Patrik Lundh. Gjorde ytterligare ett år i Växjö innan han flyttade till Färjestad. Där är han numera kapten och redo för slutspel efter en skadefylld säsong.

Nick Johnson

Den vasse målskytten lämnade Växjö Lakers efter guldet. Drog till Gävle och Brynäs där han gjorde en bra och en dålig säsong. Spelar inte hockey under 2017/18.

Erik Josefsson

Tuggar vidare i samma viktiga roll i laget. Har missat en del på grund av skada denna säsong, men är redo för sitt femte SM-slutspel.

Tomi Kallio

Fick kröna sin svenska karriär med ytterligare ett guld våren 2015. Flyttade sedan hem till Finland och TPS Åbo där han varit kapten i tre år. 41-åringen snittar över en poäng per match och har gjort sin bästa säsong på länge.

Tuomas Kiiskinen

Annons

Blev stor guldhjälte med sitt suddenmål mot Skellefteå. Kliver alltid fram när det gäller som mest och är guld att ha i ett slutspel.

Jani Lajunen

Den fantastiske tvåvägscentern flyttade till Tappara efter guldvåren. Där vann han ytterligare två titlar åren efter. I år spelar OS-centern i HC Lugano i Schweiz.

Patrik Lundh

Har vunnit två SM-guld, ett i Färjestad och ett i Växjö. Gjorde ytterligare en säsong i Växjö och flyttade sedan hem till Djurgården. Där har han exploderat denna säsong med ett nytt personligt poängrekord.

Rhett Rakhshani

Växte till en gigant under slutspelet med åtta mål. Flyttade till Linköping, men spelar sedan två år tillbaka i Malmö. Var med och sänkte Växjö Lakers förra våren.

Liam Reddox

Blev lagkapten efter guldvåren och behåller den rollen i laget. Otroligt nyttig spelare som också kan spela rollen som matchhjälte.

Robert Rosén

Annons

Gjorde sin bästa Växjösäsong under 2014/15, Den här säsongen är poängmässigt den näst bästa och Robert Rosén har svarat för ett ordentligt lyft jämfört med förra säsongen.

Gustav Rydahl

Fanns med i samtliga matchtrupper under slutspelet 2015, men främst som extraforward. Gjorde ett år till i Växjö och flyttade sedan till Luleå. Nu återvänder han till moderklubben Färjestad och avslutar säsongen där.

Jeff Tambellini

Succévärvning mitt i säsongen 14/15 som gjorde fem mål i slutspelet. Har sedan dess hunnit med AHL, Djurgården och en mindre lyckad återkomst i Växjö Lakers. Har nu slutat och är assisterande coach i University of Michigan i NCAA.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons